12th MARCH, 2023

Μαζικη συμμετοχη δρομεων στον 24ο Logicom Cyprus Marathon

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 24ος Logicom Cyprus Marathon που διεξήχθη την Κυριακή, 13 Μαρτίου, στην ιστορική πόλη της Πάφου.

Η συμμετοχή λόγω του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Παιδείας έπρεπε να περιοριστεί στους 1500 δρομείς, οι οποίοι έτρεξαν με ενθουσιασμό, απόλαυσαν την κάθε στιγμή της διοργάνωσης και δεν πτοήθηκαν από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες με ισχυρούς άνεμους και χαμηλές θερμοκρασίες.

Η εκδήλωση συμπεριλάμβανε 4 αποστάσεις: Το Μαραθώνιο (42,195 χιλιόμετρα), τον Ημι-Μαραθώνιο (21,098 χιλιόμετρα), τον αγώνα δρόμου 10 χλμ και τον οικογενειακό αγώνα 5 χλμ.

Ο Μαραθώνιος δρόμος ξεκίνησε από την Πέτρα του Ρωμιού, ενώ και οι τέσσερις αγώνες είχαν σαν σημείο τερματισμού το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν εντυπωσιακά μεγάλος ο αριθμός των ξένων αθλητών που επισκέφθηκαν το νησί μας για να συμμετάσχουν στο Logicom Cyprus Marathon και συνδυάζοντας τη συμμετοχή τους στους αγώνες με ολιγοήμερες διακοπές στην Πάφο.

Ο Ελβετός Patrick Weiser ήταν ο μεγάλος νικητής στην απόσταση του Μαραθωνίου με χρόνο 2 ώρες 39 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Άγγλος δρομέας Adam Holland με χρόνο 2 ώρες 49 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα. Την τριάδα των νικητών στο Μαραθώνιο έκλεισε ο Άγγλος δρομέας, Simon Middleton, με χρόνο 3 ώρες 1 λεπτό και 2 δευτερόλεπτα. Στις γυναίκες εξαιρετική ήταν η παρουσία της Melissah Gibson από την Αγγλία με χρόνο 3 ώρες 1 λεπτό και 19 δευτερόλεπτα, επίδοση που της επέτρεψε να κατακτήσει και την 4η θέση στη γενική κατάταξη. Την πρώτη τριάδα στις γυναίκες συμπλήρωσαν η περσινή νικήτρια, Terezia Gyorgy, από την Ουγγαρία και η Αγγλίδα, Paula Barker.

Τους νικητές του Μαραθώνιου τίμησε με στεφάνια ελιάς από το Μαραθώνα εμβαπτισμένα σε χρυσό ο Οικονομικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθύνων Διοικητικός Σύμβουλος της εταιρείας Logicom, Ανθούλης Παπαχριστοφόρου.

Γερμανική ήταν η πρωτιά στον Ημι-Μαραθώνιο με τον Jonas Weller να κόβει πρώτος το νήμα με χρόνο 1 ώρα 13 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα. Τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν οι Άγγλοι, Luke Mason και Nathan Porter αντίστοιχα. Στις γυναίκες, την πρώτη θέση κατέλαβε η Αγγλίδα Sarah Kerr με χρόνο 1 ώρα 33 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα, ενώ δεύτερη τερμάτισε η Lou Summers από την Αγγλία και την τριάδα συμπλήρωσε η Lillian Mannion από τις Η.Π.Α.

Έντονος ήταν ο ανταγωνισμός στα 10χλμ με τους Ισραηλίτες αθλητές να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις και να τερματίζουν με photo-finish! Roee Zoarets, Itamar Eshed και Itamar Levanon τερμάτισαν τον αγώνα σε 32 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα, με το σύστημα χρονομέτρησης να δίνει τη νίκη για κλάσμματα δευτερολέπτου στον Roee Zoarets. Σάρωσαν και στις γυναίκες οι Ισραηλίτες καθώς κατέλαβαν και τις τρεις πρώτες θέσεις. 1η τερμάτισε η Aviv Levi με χρόνο 40 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα, 2η ήταν η Hila Aryas με χρόνο 41:11 και 3η η Yali Vitkin με 41:59.

Κυπριακή ήταν η πρωτιά στα 5 χιλιόμετρα με το Γιώργο Τοφή να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με χρόνο 17 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα. Ακολούθησαν ο Λευκορώσσος, Alexey Kupreev με χρόνο 18:09, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Κύπριος, Κυριάκος Στρούθος, με χρόνο 18:31. Στις γυναίκες η Ρωσίδα, Svetlana Garshina, έκοψε πρώτη το νήμα με χρόνο 25 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα. Ακολούθησαν στη δεύτερη θέση η Πολωνέζα Renata Duda-Czerwiec με χρόνο 28:14 και στην τρίτη θέση η Julia Huette με χρόνο 28:31.

Κλείνοντας θα πρέπει να αναφερθούμε και να επαινέσουμε την πολύτιμη βοήθεια των 150 εθελοντών αυτής της διεθνούς αθλητική διοργάνωσης. Τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την ανεκτίμητη συνεισφορά τους, ιδιαίτερα κάτω από αυτές τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Γενναιόδωρη ήταν και η υποστήριξη εταιριών και οργανισμών όπως του Μεγα Χορηγού, Logicom, του Υφυπουργείου Τουρισμού, της εταιρείας DHL Cyprus, της 361°, του Δήμου Πάφου, της ΕΤΑΠ Πάφου, της Scaffolding Solutions, της εταιρείας Photos Photiades Distributors, της Biofreeze και της VOLVO οι οποίοι συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία του πιο ιστορικότερου Μαραθώνιου της Κύπρου.

Η επόμενη διοργάνωση, η οποία θα είναι επετειακή καθώς θα είναι η 25η παρουσία του Logicom Cyprus Marathon, είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023.

Ο φετινός Μαραθώνιος Κύπρου ήταν αφιερωμένος στο μεγάλο σύμβολο του Ελληνικού και Κυπριακού αθλητισμού, Στέλιο Κυριακίδη, νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946.